Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Le Gâteau Battu

  • 50 ml melk
  • 100 g suiker
  • 1 zakje gist
  • 500 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 50 ml rum
  • 3 eieren
  • 6 eidooiers
  • 400 g boter

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  • hoge tulbandvorm

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Verwarm de melk met de suiker tot handwarm. Voeg de gist toe. Maak een kuiltje in de bloem, strooi het zout over de rand en schenk de melk met gist in het kuiltje. Voeg de rum, eieren, eidooiers en boter toe en kneed tot een soepel deeg. Vet de tulbandvorm in, bestuif met bloem en druk het deeg erin. Laat circa 2 uur rijzen.

Verwarm de oven op 200 º C en bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Geef je waardering

6
Le Gâteau Battu