Lauwwarme herfstsalade
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de pastinaken en snijd in stukken van ca. 2 cm. Giet de biet af en snijd in blokjes.
-
Verdeel de pastinaak, biet en zoeteaardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
Rooster de herfstgroenten voor 20 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
-
Snijd de dragon fijn. Besprenkel de kip met 1 el olijfolie. Bestrooi de kip rondom met de dragon, peper en zout.
-
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kip in 10 min. rondom gaar. Snijd daarna in plakken.
-
Snijd de peren in de lengte in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
-
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pittenmix 3 min.
-
Verwijder de buitenste bladeren van de romaine, spoel de sla goed af en snijd of scheur in grove stukken.
-
Verdeel de sla, herfstgroenten, kip en peer over 4 borden. Besprenkel met de dressing en strooi de pittenmix erover.
Honing-mosterddressing
-
Klop de mosterd, honing, wittewijnazijn, en 6 el olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
0 reacties