- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bulghur
- Breng de kippenbouillon in een pan aan de kook.
- Meng de rozijnen in een kom door de bulghur en schenk de bouillon erbij. Dek af met plasticfolie en laat wellen tot de bulghur al het vocht heeft opgenomen.
Salade
- Hak de amandelen grof. Rooster de amandelen in een droge pan op middelhoog vuur goudbruin.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Schil de wortel en rasp de wortel en de courgette.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Pluk en hak de munt en de koriander fijn.
- Snijd de kip in blokjes.
- Meng in een kom de amandelen, paprika, kip, bosuitjes, wortel, courgette en kruiden en breng op smaak met zout, peper, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie.
- Was de sinaasappel en rasp de sinaasappelschil boven de kom.
- Schil de sinaasappel en snijd de sinaasappel in stukjes.
- Roer de bulghur door de salade.
Turks brood
- Snijd het Turkse brood in repen, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en bak ze in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
Meld je aan en praat mee