Lauwwarme bulghursalade met gerookte kip

6
Makkelijk
Lauwwarme bulghursalade met gerookte kip

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bulghur

  • Breng de kippenbouillon in een pan aan de kook.
  • Meng de rozijnen in een kom door de bulghur en schenk de bouillon erbij. Dek af met plasticfolie en laat wellen tot de bulghur al het vocht heeft opgenomen.

Salade

  • Hak de amandelen grof. Rooster de amandelen in een droge pan op middelhoog vuur goudbruin.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Schil de wortel en rasp de wortel en de courgette.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Pluk en hak de munt en de koriander fijn.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Meng in een kom de amandelen, paprika, kip, bosuitjes, wortel, courgette en kruiden en breng op smaak met zout, peper, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie.
  • Was de sinaasappel en rasp de sinaasappelschil boven de kom.
  • Schil de sinaasappel en snijd de sinaasappel in stukjes.
  • Roer de bulghur door de salade.

Turks brood

  • Snijd het Turkse brood in repen, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en bak ze in de oven in circa 8 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Lauw warme bulghursalade met gerookte kip

  • 500 ml kippenbouillon
  • 75 g rozijnen
  • 300 g bulghur
  • 2 el amandelen
  • 2 bosuitjes
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gerookte kip
  • 0.5 bosje munt
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 el balsamico azijn
  • olijfolie extra vergine
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 sinaasappel
  • 1 Turks brood
Lauwwarme bulghursalade met gerookte kip
Geef je waardering
6