De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lasagne met spinazie en kaas

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snijd de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.

30 MIN
Lasagne met spinazie en kaas

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook en de rode peper. Breng op smaak met een beetje zout en voeg de spinazie beetje bij beetje toe tot de spinazie geslonken is.
  • Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng aan de kook en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met nootmuskaat en een beetje zout en versgemalen peper.
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Schep een laag bechamelsaus in de ovenschaal en verkruimel er een beetje gorgonzola over. Verdeel daar een laag spinazie over. Leg er lasagnebladen op en herhaal voorgaande stappen tot alles op is, maar eindig met bechamelsaus. Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne circa 25 minuten in de oven.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker