Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Snijd de champignons in plakjes. Ris van de Italiaanse kruiden de blaadjes van één takje salie, rozemarijn en oregano en hak de blaadjes fijn. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm.
Snijd de worst over de lengte in en verwijder het velletje van de worst. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de uien. Bak het gehakt van de worstjes goudbruin en voeg de gesneden champignons toe. Schep het mengsel om met de fijngehakte Italiaanse kruiden. Voeg de passata toe en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de helft van de geraspte kaas in een kom met ricotta, eieren, versgemalen peper en een beetje zout tot een romig mengsel.
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges in de lengte. Pas de lengte van de asperges aan op de maat van de ovenschaal.
Snijd de lasagnevellen op de maat van de ovenschaaltjes. Begin in elk schaaltje met een laagje tomatensaus en leg hierop een lasagnevel. Bedek dit met een laagje van het ricottamengsel en een rijtje asperges. Herhaal de lagen tot alle schaaltjes gevuld zijn en eindig met het ricottamengsel. Bestrooi de schaaltjes met de rest van de geraspte kaas.
Bak de lasagne in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Serveer de lasagne in de ovenschaaltjes.
Meld je aan en praat mee