De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lasagne al vitello tonnato (lasagne van kalf en tonijn)

Een combinatie van 2 Italiaanse klassiekers: lasagne én vitello tonnato.

45 min kooktijd
Lasagne al vitello tonnato (Lasagne van kalf en tonijn)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Lasagne al vitello tonnato
Kook de lasagnevellen circa 6 minuten in een pan kokend water met een beetje zout. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken. Steek met de steker de lasagnevellen uit en besprenkel met olijfolie zodat ze niet aan elkaar blijven plakken en bewaar voor later.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kalfslende om en om in circa 10 minuten op middelhoog vuur. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat circa 10 minuten rusten. Halveer de cherrytomaatjes.

Saus
Pluk en hak de peterselie. Snijd de tonijn in blokjes en meng met de mayonaise, de helft van de kappertjes en de helft van de peterselie. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. 

Serveren
Snijd de kalfslende in dunne plakken. Leg een beetje rucola op een bord. Leg daar een lasagnevel en een paar plakjes vlees op. Schep er vervolgens een klein beetje saus overheen. Herhaal deze stappen nog een keer. Eindig met rucola. Bestrooi met de resterende peterselie en kappertjes. Druppel de aceto balsamico eromheen. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Verdeel de cherrytomaatjes over het bord. Besprenkel met olijfolie. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker