De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lange frans’ sambaltaart

45 MIN
Lange Frans’ sambaltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bretonse koek
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de boter met de basterdsuiker. Kluts het ei en voeg toe aan de boter. Maal de pinda’s tot poeder in het bakje van de staafmixer. Meng de bloem met het bakpoeder en meng vervolgens met het pindapoeder. Voeg het bloemmengsel toe aan de boter. Rasp de schil van de citroen boven het mengsel en meng goed door. Vet de taartpan in en bekleed met bakpapier. Druk het beslag in de vorm en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de Bretonse koek afkoelen.

Pindakaascrème

Roer de roomkaas luchtig en voeg de poedersuiker, pindakaas en de slagroom toe. Meng tot een egale spuitbare crème. Schep de pindakaascrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een cirkel pindakaascrème op de Bretonse koek. 

Topping
Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de pindakaascrème. 

Sambalkletskop
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter met suiker. Rasp de helft van de sinaasappel en meng het sinaasappelsap en -rasp, sambal en bloem met de boter. Verdeel hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de hoopjes niet te dicht bij elkaar liggen want het beslag drijft uit. Bak in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Pittige slagroom
Klop de slagroom stijf met de sambal en suiker. Verdeel de slagroom over de bananen en steek de sambalkletskop erin. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker