Lange Frans’ sambaltaart

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Bretonse koek
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de boter met de basterdsuiker. Kluts het ei en voeg toe aan de boter. Maal de pinda’s tot poeder in het bakje van de staafmixer. Meng de bloem met het bakpoeder en meng vervolgens met het pindapoeder. Voeg het bloemmengsel toe aan de boter. Rasp de schil van de citroen boven het mengsel en meng goed door. Vet de taartpan in en bekleed met bakpapier. Druk het beslag in de vorm en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de Bretonse koek afkoelen.

Pindakaascrème

Roer de roomkaas luchtig en voeg de poedersuiker, pindakaas en de slagroom toe. Meng tot een egale spuitbare crème. Schep de pindakaascrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een cirkel pindakaascrème op de Bretonse koek. 

Topping
Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de pindakaascrème. 

Sambalkletskop
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter met suiker. Rasp de helft van de sinaasappel en meng het sinaasappelsap en -rasp, sambal en bloem met de boter. Verdeel hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de hoopjes niet te dicht bij elkaar liggen want het beslag drijft uit. Bak in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Pittige slagroom
Klop de slagroom stijf met de sambal en suiker. Verdeel de slagroom over de bananen en steek de sambalkletskop erin. 

Ingredienten

1
Porties

Bretonse koek

  • 160 g roomboter
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 130 g pinda's
  • 130 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 citroen

Pindakaascrème

  • 265 g roomkaas
  • 150 g poedersuiker
  • 225 g pindakaas
  • 25 ml slagroom

Sambalkletskop

  • 50 g roomboter
  • 150 g poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 50 g sambal
  • 30 g bloem

Topping

  • 2 bananen

Pittige slagroom

  • 350 ml slagroom
  • 1 el sambal
  • 50 g suiker

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • rasp
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • taartpan van 24 cm doorsende
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • bakplaat
Geef je waardering
4