Bretonse koek
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de boter met de basterdsuiker. Kluts
het ei en voeg toe aan de boter. Maal de pinda’s tot poeder in het bakje van de
staafmixer. Meng de bloem met het bakpoeder en meng vervolgens met het
pindapoeder. Voeg het bloemmengsel toe aan de boter. Rasp de schil van de
citroen boven het mengsel en meng goed door. Vet de taartpan in en bekleed met
bakpapier. Druk het beslag in de vorm en bak in circa 20 minuten goudbruin en
gaar. Laat de Bretonse koek afkoelen.
Pindakaascrème
Roer de roomkaas luchtig en voeg de poedersuiker, pindakaas en de slagroom
toe. Meng tot een egale spuitbare crème. Schep de pindakaascrème in een
spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een cirkel pindakaascrème op de Bretonse koek.
Topping
Snijd
de banaan in plakjes en verdeel over de pindakaascrème.
Sambalkletskop
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter met suiker. Rasp de helft
van de sinaasappel en meng het sinaasappelsap en -rasp, sambal en bloem met de
boter. Verdeel hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg
ervoor dat de hoopjes niet te dicht bij elkaar liggen want het beslag drijft
uit. Bak in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Pittige slagroom
Klop de slagroom stijf
met de sambal en suiker. Verdeel de slagroom over de bananen en steek de
sambalkletskop erin.
Meld je aan en praat mee