Lamsvlees met gedroogde abrikozen en pruimen

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Lamsvlees met gedroogde abrikozen en pruimen

  • Snijd het lamsvlees in blokjes
  • Meng in een kom het lamsvlees, kaneelpoeder, gemberpoeder en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak het lamsvlees circa 3 minuten.
  • Pel en snijd de uien in ringen en voeg toe aan de pan met vlees.
  • Was en snijd de aardappels in blokjes, voeg de aardappels en een scheutje water toe en laat circa 5 minuten stoven.
  • Pel de knoflook, pers uit boven de pan en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de abrikozen en pruimen toe, zet het vuur laag en laat circa 5 minuten stoven.
  • Pluk en hak de koriander en munt. (houd de helft van de koriander apart) Voeg de kruiden circa 1 minuut voordat het gerecht klaar is toe aan de pan met lamsvlees.

Amandelen en brood

  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de amandelen in circa 3 minuten goudgeel. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Snijd het brood in stukken en serveer met de amandelen bij het gerecht.

Auberginesalade

  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergines circa 4 minuten. Voeg de resterende koriander toe en bak nog circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer

  • Snijd het brood in plakken en serveer bij het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Lamsvlees met gedroogde abrikozen en pruimen

  • 400 g lamsfilet
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen witte peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g roseval aardappels
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 16 gedroogde pruimen
  • 1 bosje koriander
  • 10 takjes munt
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 75 g blanke amandelen
  • 3 aubergines
  • 1 Turks brood

Extra nodig

  • knoflookpers
  • keukenpapier
Geef je waardering
2