Lamsvlees met gedroogde abrikozen en pruimen
- Snijd het lamsvlees in blokjes
- Meng in een kom het lamsvlees, kaneelpoeder, gemberpoeder en peper.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak het lamsvlees circa 3 minuten.
- Pel en snijd de uien in ringen en voeg toe aan de pan met vlees.
- Was en snijd de aardappels in blokjes, voeg de aardappels en een scheutje water toe en laat circa 5 minuten stoven.
- Pel de knoflook, pers uit boven de pan en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de abrikozen en pruimen toe, zet het vuur laag en laat circa 5 minuten stoven.
- Pluk en hak de koriander en munt. (houd de helft van de koriander apart) Voeg de kruiden circa 1 minuut voordat het gerecht klaar is toe aan de pan met lamsvlees.
Amandelen en brood
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de amandelen in circa 3 minuten goudgeel. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Snijd het brood in stukken en serveer met de amandelen bij het gerecht.
Auberginesalade
- Snijd de aubergines in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergines circa 4 minuten. Voeg de resterende koriander toe en bak nog circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveer
- Snijd het brood in plakken en serveer bij het gerecht.
0 reacties