Lamstajine
Snijd de sinaasappels in parten en kook ze circa 5 minuten in ruim water.
Breng water, suiker en 1 eetlepel kaneel aan de kook en voeg de sinaasappels toe. Laat ze op laag vuur circa een uur trekken en laat de sinaasappels afkoelen in de suikersiroop.
Pel en halveer de uien en snijd ze in plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie.
Week de saffraan in een scheutje water.
Verhit olie in een grote stoofpan of tajine.
Bak het lam rondom goudbruin en voeg de uien, knoflook, peterselie, gemberpoeder, saffraan en de rest van de kaneel toe.
Bestrooi met zout en peper.
Voeg na 5 minuten een kopje warm water toe en stoof het vlees in circa 45 minuten gaar.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
Haal de sinaasappel uit de siroop. Verdeel vlak voor het serveren de parten sinaasappel over de tajine en bestrooi met de sesamzaadjes.
Komijnfriet
Verwarm de frituur voor op 180 °C.
Schil en snijd de aardappels in dikke frieten. Was en dep ze droog.
Frituur de frieten in kleine porties en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Rooster het komijnzaad circa 1 minuut in een droge koekenpan. Bestrooi de frieten met de komijnzaadjes en zeezout.
Salade
Pel de ui. Snijd de komkommer, tomaten en ui in blokjes. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng de groente in een schaal met de azijn, olie en peterselie.
Breng op smaak met wat zout en eventueel wat extra azijn.
Snijd de sinaasappels in parten en kook ze circa 5 minuten in ruim water. Breng water, suiker en 1 eetlepel kaneel aan de kook en voeg de sinaasappels toe. Laat ze op laag vuur circa een uur trekken en laat de sinaasappels afkoelen in de suikersiroop.
0 reacties