Bereiden
Verwarm de oven voor op 130 °C. Was de aardappels en snijd de grote aardappels doormidden. Pel en snijd de sjalotten doormidden.
Snijd de knoflook over de breedte in zijn geheel doormidden, maar pel hem niet.
Bestrooi de lamsschenkels met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Zet de lamsschenkels rechtop in de ovenschaal en leg de aardappels, sjalotten, knoflook en gedroogde abrikozen hier omheen. Steek de takjes rozemarijn ertussen.
Meng in een maatbeker de kippenbouillon met de tomatenpuree en witte wijn. Giet het mengsel in de ovenschaal. Gaar de lamsschenkels in circa 4 uur in de oven. Zorg dat je de lamsschenkels regelmatig overgiet met het vocht. Het vocht mag pas aan het einde van de 4 uur verdampt zijn. Mocht dit eerder gebeuren voeg je wat extra wijn en bouillon toe of wat water.
Haal de schenkels, de groenten en abrikozen uit de jus en houd apart. Druk de gare knoflooktenen uit de schil en meng door de jus. Kook de jus met knoflook sterk in. Voeg de honing toe aan de jus.
Halveer ondertussen de verse abrikozen en snijd deze in parten. Meng ze door de groenten en abrikozen.
Serveren
Serveer de schenkels in een mooie grote schaal met de groenten en abrikozen erbij. Maak af met wat verse kervel.
0 reacties