De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamspasteitjes met wortel en harissa

Hartverwarmend: lamspasteitjes met kruiden uit het Midden-Oosten.

Lamspasteitjes met wortel en harissa

Een recept van

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur en schep hierin de uiringen 2 min. om. Voeg de vleesblokjes toe en bak ze al omscheppend rondom bruin in ± 5 min. Voeg de wortels en ras el hanout toe en schep nog 5 min. om. Voeg de tomaten, harissa en 300 ml water toe en schep om. Stoof in ± 1 uur gaar op matig tot laag vuur. 
     
  2. Roer in een kleine kom de maïzena met 4 el van het stoofvocht tot een glad papje. Roer door de stoof en laat al roerend in ± 5 min. binden. Neem van het vuur en laat wat afkoelen. 
     
  3. Warm de oven voor op 200°C. Verdeel het lamsvleesmengsel over de ovenschaaltjes. Rol de deegvellen los op een schoon werkvlak. Klap elk deegvel dubbel en druk licht aan met de deeg- roller.
     
  4. Snijd of steek uit elk dubbelgeklapt deegvel 2 rondjes van 13 cm Ø en dek hiermee het vlees af. Bestrijk met los- geroerd ei. Uit de rest van het deeg kun je leuke versieringen of koekjes steken en meebakken. Zet de ovenschaaltjes op een bakplaat. 
  5. Bak de pasteitjes ± 25 min. of tot de deegdeksels goudbruin en knapperig zijn. Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten. 
     
  6. Meng alle ingrediënten voor de erwten- topping en voeg wat zout en peper toe. Schep over de pasteitjes en bestrooi met muntcress. 

Dit recept is afkomstig uit Delicious magazine, oktober 2019.
Recept: Matt Wilkinson
Fotografie: Brett Stevens

Styling: Kirsten Jenkins

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker