- Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur en schep hierin de uiringen 2 min. om. Voeg de vleesblokjes toe en bak ze al omscheppend rondom bruin in ± 5 min. Voeg de wortels en ras el hanout toe en schep nog 5 min. om. Voeg de tomaten, harissa en 300 ml water toe en schep om. Stoof in ± 1 uur gaar op matig tot laag vuur.
- Roer in een kleine kom de maïzena met 4 el van het stoofvocht tot een glad papje. Roer door de stoof en laat al roerend in ± 5 min. binden. Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
- Warm de oven voor op 200°C. Verdeel het lamsvleesmengsel over de ovenschaaltjes. Rol de deegvellen los op een schoon werkvlak. Klap elk deegvel dubbel en druk licht aan met de deeg- roller.
- Snijd of steek uit elk dubbelgeklapt deegvel 2 rondjes van 13 cm Ø en dek hiermee het vlees af. Bestrijk met los- geroerd ei. Uit de rest van het deeg kun je leuke versieringen of koekjes steken en meebakken. Zet de ovenschaaltjes op een bakplaat.
- Bak de pasteitjes ± 25 min. of tot de deegdeksels goudbruin en knapperig zijn. Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten.
- Meng alle ingrediënten voor de erwten- topping en voeg wat zout en peper toe. Schep over de pasteitjes en bestrooi met muntcress.
Dit recept is afkomstig uit Delicious magazine, oktober 2019.
Recept: Matt Wilkinson
Fotografie: Brett Stevens
Styling: Kirsten Jenkins
0 reacties