De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamskroon met pommes fondant en oventomaten

60 min (voor)bereidingstijd
Lamskroon met pommes fondant en oventomaten

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Lamskroon
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Hak de kruiden fijn. Meng de ui, knoflook, kruiden, olie, en de frambozenazijn met elkaar en smeer de lamskroon ermee in. Laat circa 10 minuten marineren. Vouw de lamsracks tot een kroon en bind vast met een stukje touw.
Verhit boter in een koekenpan. Bak de lamskroon circa 5 minuten en bedruip een aantal keer met de hete boter zodat de bovenkant ook gaart. Gaar de lamskroon in circa 10 minuten in de oven. Leg op een bord, bedek met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

Pommes fondant
Tourneer de aardappels. Breng de jus de veau met de ras el hanout aan de kook en leg de aardappels erin. Zet het vuur laag en laat de aardappels circa 20 minuten garen.

Oventomaten
Vijzel voor de peperolie het zeezout, rode peper en olijfolie. Halveer de coeur de boeuf en leg ze met de platte kant omhoog op een bakplaat. Smeer de tomaten in met peperolie en bak de tomaten circa 10 minuten in de oven.

Gele courgette
Breng de bouillon met de saffraan aan de kook. Halveer de courgette in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in grove stukken.
Kook de courgette in de bouillon in circa 3 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen.

Serveren
Leg de tomaten op een bord. Schep de pommes fondant en de courgette eromheen.
Zet de lamskroon op de tomaten en verdeel de resterende jus eromheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĂ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker