Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Hak de kruiden fijn. Meng de ui, knoflook, kruiden, olie, en de frambozenazijn met elkaar en smeer de lamskroon ermee in. Laat circa 10 minuten marineren. Vouw de lamsracks tot een kroon en bind vast met een stukje touw.
Verhit boter in een koekenpan. Bak de lamskroon circa 5 minuten en bedruip een aantal keer met de hete boter zodat de bovenkant ook gaart. Gaar de lamskroon in circa 10 minuten in de oven. Leg op een bord, bedek met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.
Pommes fondant
Tourneer de aardappels. Breng de jus de veau met de ras el hanout aan de kook en leg de aardappels erin. Zet het vuur laag en laat de aardappels circa 20 minuten garen.
Oventomaten
Vijzel voor de peperolie het zeezout, rode peper en olijfolie. Halveer de coeur de boeuf en leg ze met de platte kant omhoog op een bakplaat. Smeer de tomaten in met peperolie en bak de tomaten circa 10 minuten in de oven.
Gele courgette
Breng de bouillon met de saffraan aan de kook. Halveer de courgette in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in grove stukken.
Kook de courgette in de bouillon in circa 3 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen.
Serveren
Leg de tomaten op een bord. Schep de pommes fondant en de courgette eromheen.
Zet de lamskroon op de tomaten en verdeel de resterende jus eromheen.
0 reacties