Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Lamskoteletten met aardappelkorst

  • 3 aardappels
  • 1 ei
  • zout
  • 16 lamskoteletten
  • 50 g bloem
  • 1 scheutje olijfolie
  • 20 g boter

Rode wijnsiroop

  • 1 sjalotje
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 el suiker
  • 0.5 fles rode wijn

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Schil de aardappelen en snijd of rasp deze in dunne reepjes. Klop het ei los. Bestrooi de koteletten met zout en peper. Haal de koteletten eerst door de bloem, dan door het eimengsel en vervolgens door de aardappelreepjes. Bak de koteletten op middelhoog vuur in een pan met olie en een klontje boter goudbruin en rosé.

Rode wijnsiroop
Pel en snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg de suiker toe en laat deze licht karamellisieren. Voeg de wijn toe en laat het inkoken tot een siroop.

Geef je waardering

5
Lamskoteletten met aardappelkorst