De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamskoteletten met aardappelkorst

Schil de aardappelen en snijd of rasp deze in dunne reepjes. Klop het ei los. Bestrooi de koteletten met zout en peper. Haal de koteletten eerst door de bloem, dan door het eimengsel en vervolgens door de aardappelreepjes.

40 min kooktijd
Lamskoteletten met aardappelkorst

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd of rasp deze in dunne reepjes. Klop het ei los. Bestrooi de koteletten met zout en peper. Haal de koteletten eerst door de bloem, dan door het eimengsel en vervolgens door de aardappelreepjes. Bak de koteletten op middelhoog vuur in een pan met olie en een klontje boter goudbruin en rosé.

Rode wijnsiroop
Pel en snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg de suiker toe en laat deze licht karamellisieren. Voeg de wijn toe en laat het inkoken tot een siroop.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker