Lamsgehakt met couscous

6
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Couscous

  • Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Lamsgehakt

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de garam masala circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 6 minuten rul. Voeg een klein beetje zout toe.
  • Halveer de gele paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Giet de kikkererwten af en spoel schoon.
  • Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de paprika’s en de kikkererwten toe. Breng aan de kook. Kook circa 5 minuten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Roer de bosui en de helft van de peterselie door de gehaktsaus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de kropjes little gem in stukjes.
  • Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes.
  • Verbrokkel de feta.

Serveren

  • Verdeel de couscous, lamsgehakt, little gem, feta en de resterende peterselie over borden en serveer de partjes citroen ernaast

Ingredienten

4
Personen

Lamsgehakt met couscous

  • 300 g couscous
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 el garam masala
  • 400 g lamsgehakt
  • 2 gele paprika's
  • 400 g kikkererwten
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 bosje bosui
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 2 kropjes little gem
  • 1 citroen
  • 100 g feta
Geef je waardering
6