Gabriele Sponza

Ingredienten

4
Personen

Lamsfilet in kadayıf deeg

  • 2 teentjes knoflook
  • 8 stukjes lamsfilet
  • 2 kopjes kadayıf deeg (vogelnestjesdeeg verkrijgbaar bij toko)
  • 150 ml melasse
  • 150 ml granaatappelsiroop
  • 2 takjes rozemarijn

Wortel-basilicumpuree

  • 7 wortels
  • 4 takjes basilicum
  • 150 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten
Lamsfilet in kadayifdeeg
Pel en hak de knoflook fijn. Ris de rozemarijn en hak de blaadjes fijn. Verhit de knoflook met granaatappelsiroop en melasse in een sauspan en laat kort koken. Dompel de lamsfilets in de knoflook-granaatappelsaus en bak in circa 2 minuten om en om bruin in een koekenpan. Bestrooi de lamsfilet met rozemarijn en het kadayıf deeg en bak goudbruin.

Wortel-basilicumpuree
Kook de wortels en basilicum en pureer met een staafmixer. Voeg de room toe. Verdeel de puree over vier borden en leg er het lamsvlees op. Besprenkel met de saus.

Geef je waardering

14
Lamsfilet in kadayıf deeg met wortel-basilicumpuree