De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsfilet in dukkahkorst met knoflookpuree en granaatappelsalade

45 MIN
Lamsfilet in dukkahkorst met knoflookpuree en granaatappelsalade

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Knoflookpuree
Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Pel de knoflook. Kook de aardappels met 4 gepelde teentjes knoflook in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels en knoflook af, stoom droog en pureer met een pureestamper. Breng de kookroom aan de kook en pers de resterende knoflook boven de room uit. Snijd de bieslook fijn. Spatel de knoflookroom en de bieslook door de puree.

Dukkah
Verwarm een koekenpan. Rooster de pinda’s circa 1 minuut. Rooster het sesamzaad circa 30 seconden. Rooster het korianderzaad circa 30 seconden. En rooster de komijn ook circa 30 seconden afzonderlijk in de koekenpan. Schud de pan tijdens het roosteren tot de specerijen beginnen te geuren. Vijzel alle ingrediënten voor de dukkah fijn.

Lamsfilet
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Dep de lamsfilet droog en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Splits de eieren en klop de eiwitten los. Wentel de lamsfilets door het eiwit en paneer met de dukkah. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees om en om circa 2 minuten. Leg de filets op een bakplaat en gaar nog circa 3 minuten in de oven. Leg de filets op een bord laat ze circa 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Trancheer de filets in dunne plakjes.

Granaatappelsalade
Snijd de kropsla in hele fijne julienne. Halveer de granaatappels en schep de granaatappelpitten in een kom. Ontpit de dadels en snijd de dadels in reepjes. Verwijder de steel van de vijgen en snijd de vijgen in reepjes. Pluk en snijd de munt in repen. Voeg de kropsla, dadels, vijgen, munt en azijn toe aan de kom en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de salade erdoor.

Serveren
Schep in het midden van borden de knoflookpuree. Leg het lamsvlees op de puree. Serveer met de salade.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker