Lamsbout uit de oven
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrijk de lamsbout met adobe de aceite y hierbas, leg hem in een ovenschaal en laat circa 15 minuten marineren. Braad het vlees circa 40 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met zijn eigen vet. Schil de aardappels en de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de ui en knoflook doormidden. Voeg de aardappels, zoete aardappels, paprika, uien en knoflook toe aan het vlees en gaar het nog circa 20 minuten in de oven tot het vlees van het bot loslaat.
Spinazie-korianderbeignets
Breng een pan met water aan de kook, kruis de onderkant van de tomaat in en dompel hem circa 10 seconden in kokend water. Laat de tomaat schrikken in koud water, verwijder het velletje en snijd de tomaat in stukjes. Pluk en snijd de koriander grof. Pel en snijd de ui en knoflook. Snijd de pepers fijn en kluts het ei. Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook en pepers. Bak de spinazie en tomaat mee en giet het vocht af. Haal de pan van het vuur en rasp de kaas boven de pan. Breng op smaak met zout en peper. Meng bloem, bakpoeder, ei en de melk. Schenk het over het spinazie mengsel en roer goed om. Verhit olie in een pan schep met een eetlepel beslag in de pan. Bak de beignets goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
0 reacties