Lampspilav met gepofte tomaat

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

Pel en snipper de uien. Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit de uien circa 4 minuten. Voeg het komijnpoeder en de helft van het kaneelpoeder toe en bak kort mee. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en de rijst toe, roer goed door. Breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten garen.  

Lamsballetjes

Verwarm de oven voor op 140 °C. Meng in een kom het gehakt met de gemberpoeder, resterende kaneelpoeder en breng op smaak met een beetje zout een peper. Rol kleine balletjes ter grootte van pingpongballen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes in circa 4 rondom bruin en gaar. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Schep de gehaktballetjes en de cherrytomaten in een ovenschaal. Schuif in de oven en bak circa 10 minuten.

Lamspilav

Pluk en snijd de koriander fijn. Snijd de abrikozen in repen. Hak de pistachenoten fijn. Meng de koriander, abrikozen, pistachenoten, krenten, lamsballetjes en gepofte tomaten door de rijst. 

Ingredienten

4
Personen

Lampspilav met gepofte tomaat

  • 2 rode uien
  • zonnebloemolie
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 el kaneelpoeder
  • 500 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 300 g pandan rijst
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 el gemberpoeder
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 0.5 bosje koriander
  • 8 gedroogte abrikozen
  • 4 el pistachenoten
  • 2 el krenten

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
0