De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lampspilav met gepofte tomaat

Dit heerlijke gerecht van Mounir staart in een handomdraai op tafel!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lampspilav met gepofte tomaat

Bereidingswijze

Rijst

Pel en snipper de uien. Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit de uien circa 4 minuten. Voeg het komijnpoeder en de helft van het kaneelpoeder toe en bak kort mee. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en de rijst toe, roer goed door. Breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten garen.  

Lamsballetjes

Verwarm de oven voor op 140 °C. Meng in een kom het gehakt met de gemberpoeder, resterende kaneelpoeder en breng op smaak met een beetje zout een peper. Rol kleine balletjes ter grootte van pingpongballen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes in circa 4 rondom bruin en gaar. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Schep de gehaktballetjes en de cherrytomaten in een ovenschaal. Schuif in de oven en bak circa 10 minuten.

Lamspilav

Pluk en snijd de koriander fijn. Snijd de abrikozen in repen. Hak de pistachenoten fijn. Meng de koriander, abrikozen, pistachenoten, krenten, lamsballetjes en gepofte tomaten door de rijst. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.