De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Lammetjestaart

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot zachte pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel voorzichtig de eimengsels door elkaar.

120 MIN
Lammetjestaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Moskovisch beslag
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot zachte pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel voorzichtig de eimengsels door elkaar. Spatel de bloem en dan de boter erdoor. Schenk het beslag in de ingevette en met bakpapier beklede vorm en bak in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen.

Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de resterende melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en het scheutje melk los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een egale botercrème.

Opmaak
Hak de witte chocolade en smelt de chocolade au bain-marie. Strijk de gesmolten chocolade uit over een bakplaat, laat iets uitharden en snijd twee oren uit de chocolade.

Meng het bietensap door een kwart van de botercrème tot een egaal roze kleur. Snijd het biscuit twee keer horizontaal door. Bestrijk de onderste plak met witte botercrème en leg de middelste plak biscuit daarop. Bestrijk de middelste plak biscuit met de roze botercrème. Leg de bovenste plak op de taart en bestrijk de taart rondom met de resterende witte botercrème.

Hak en smelt de pure chocolade. Vouw een cornetje van bakpapier en vul deze met de gesmolten chocolade. Plaats de marshmallows bovenop de taart in een halve cirkel. Plaats wat extra marshmallows aan de bovenkant om een bos krullen te creëren. Knip de resterende marshmallows door de helft en zet de zijkant van de taart hiermee aan. Spuit met de pure chocolade een snuitje en gebruik de jelly bean als neusje. Zet de witte chocolade-oortjes op de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker