De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lam met zoete aardappels

30 MIN
Lam met zoete aardappels

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Lam met zoete aardappels
Ris de tijm. Pel de knoflook. Vijzel de tijm, knoflook, piment, korianderzaad, madame Jeanette en een scheutje olijfolie tot een smeuïge massa. Breng op smaak met een beetje zout. Smeer de biefstukken er mee in en laat circa 20 minuten marineren.

Schil en snijd de zoete aardappel in plakken van circa 1 centimeter. Smeer de plakjes in met een beetje olijfolie. Gril de biefstukken en de aardappel circa 5 minuten. Leg de biefstukken op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees circa 5 minuten rusten. 

Serveren
Leg de gegrilde aardappel op een schaal. Trancheer de lam in dunne plakjes en leg deze erbij. Snijd de watermeloen in grove stukken en verdeel over het gerecht. Breng op smaak met de rasp en sap van de limoen.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker