De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

laksa

Laksa is een currysoep die vooral veel gegeten wordt in Singapore. Het gerecht zit bomvol smaak en is hartverwarmend. Maken dus!

30 MIN
laksa

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Ik ben dol op soep! Dus daarom mocht laksa zeker niet ontbreken in mijn 'Asian Favourites'. De rijkgevulde currysoep met noedels wordt veel gegeten in Singapore maar ook in Maleisië en Indonesië. Maar als je het hebt geproefd zal vast ook bij jou een favoriet worden.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Pel de knoflook. Pel de rode ui en snijd in grove stukken. Schil de laos en snijd in grove stukken. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes met de zaadlijsten. Verwijder de buitenste bladeren van de citroengras en snijd in plakjes.

  2. Maal de knoflook, rode ui, laos, rode peper, citroengras, gedroogde garnalen, groentebouillonpoeder, garnalenpasta, kurkuma, vissaus en 4 el olie in een hakmolent fijn.

  3. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de zelfgemaakte currypasta voor 3 min. Houd 4 eetlepels achter in de pan. Schep de rest in een diep bord en laat afkoelen.

    Doe je zelfgemaakte currypasta in een luchtdichte pot en zet dan in de koelkast. Zo blijft het ongeveer 1 maand goed.

  4. Snijd de aubergine in schuine plakjes. Snijd de viscake in reepjes. Maak de garnalen schoon. Bak de aubergine, viscake en garnalen voor 2 min in de pan met de currypasta.

  5. Voeg 500 ml water en de kokosmelk toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met zout. 

  6. Voeg de noodles en de taugé toe en verwarm voor 1 min mee. Verdeel de soep over kommen en garneer met koriander.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker