Stappenplan
-
Pel de knoflook. Pel de rode ui en snijd in grove stukken. Schil de laos en snijd in grove stukken. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes met de zaadlijsten. Verwijder de buitenste bladeren van de citroengras en snijd in plakjes.
-
Maal de knoflook, rode ui, laos, rode peper, citroengras, gedroogde garnalen, groentebouillonpoeder, garnalenpasta, kurkuma, vissaus en 4 el olie in een hakmolent fijn.
-
Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de zelfgemaakte currypasta voor 3 min. Houd 4 eetlepels achter in de pan. Schep de rest in een diep bord en laat afkoelen.
-
Snijd de aubergine in schuine plakjes. Snijd de viscake in reepjes. Maak de garnalen schoon. Bak de aubergine, viscake en garnalen voor 2 min in de pan met de currypasta.
-
Voeg 500 ml water en de kokosmelk toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met zout.
-
Voeg de noodles en de taugé toe en verwarm voor 1 min mee. Verdeel de soep over kommen en garneer met koriander.
Meld je aan en praat mee