Kwetiau met kippendijen

21
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gril de kippendijen om en in circa 5 minuten en snijd in stukjes.

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de kousenband in stukjes van 5 millimeter en blancheer ze in het kokende water.

Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Pel de rode ui en snijd in partjes. Pel en hak de knoflook.

Snijd de lente-ui in schuine stukken. Snijd de Chinese kool in reepjes.

Verhit een scheut olie in de wok en fruit de uien met de knoflook en lente-ui goudbruin. Tik de eieren kapot in de wok en roer snel door. Voeg de Chinese kool en de sambal toe en bak circa 2 minuten op hoog vuur mee. Breng op smaak de ketjap medja en een scheutje vissaus. Meng de gekookte noedels erdoor.

Serveer gebakken uitjes op de kwetiau.

Ingredienten

4
Personen

Kwetiau met kippendijen

  • 4 kippendijen zonder vel en bot
  • 200 g kousenband
  • 50 g mie of platte rijstnoedels
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lenteui
  • 300 g Chinese kool
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 el sambal
  • 2 el ketjap medja
  • 1 scheut vissaus
  • gebakken uitjes

Extra nodig

  • grillpan
  • wok
Geef je waardering
21