Stap 1:
Snijd de kip in blokjes. Meng het kippenbouillonpoeder, een snuf zout en het water met de blokjes kip en masseer goed in. Voeg tot slot het aardappelzetmeel toe en roer goed erdoor tot al het water is opgenomen.
Stap 2:
Meng voor de Kung-Pao =-saus de chilisaus, azijn, oude sojasaus en jonge sojasaus door elkaar.
Stap 3:
Schil en snijd de gember in plakken en de bosui in grove stukken.
Stap 4:
Verhit neutrale olie in een pan en voeg de bosui, gember en szechuan-pepers en de gemarineerde kip toe. Meng alles goed door elkaar. Zodra de kip krokant bakt, voeg dan een scheut water toe. Zet de deksel op de pan en stoom de kip voor enkele minuten.
Stap 5:
Schenk de Kung-pao-saus bij de kip. Verwarm een paar minuten op laag vuur en garneer voor het serveren met de cashewnoten.
Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood
Facebook opmerkingen