Stappenplan
-
Snijd de kip in reepjes van ca. 2 cm dik en doe in een kom. Meng de kippenbouillonpoeder, saké en 1 el sojasaus erdoor. Schep de maïzena erdoor en laat staan tot gebruik.
-
Schil de gember. Snijd in zo dun mogelijke plakjes, vervolgens in reepjes en dan in fijne blokjes. Snijd de bosui in stukken van ca. 3 cm. Pel de knoflook.
-
Verhit de olie in een wok. Bak de gember met de knoflook en Szechuan-pepers voor 1 min. Voeg de kip toe en bak rondom in 5 min. gaar. Breng op smaak met de donkere sojasaus, chilisaus, gelebonenpasta en de rest van de sojasaus.
-
Voeg de bosui en de pinda’s toe en verwarm 1 min. mee. Schep de kip met de bosui en pepers op een bord.
Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood
2 reacties