Deze verslavende geroerbakte kip bevat de perfecte combinatie van zout, zoet en pikant. Een recept dat je moeilijk aan je voorbij kunt laten gaan!

Eveline Wu
Logo Kikkoman

Smaak bepaalt voor een groot deel het succes van je gerecht. De sojasaus van Kikkoman is een natuurlijk gebrouwen smaakmaker. De uitgesproken umami-smaak is kenmerkend voor de sojasaus met de welbekende rode schenkdop. Voeg deze vijfde basissmaak toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 200 g kippendijfilet
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 5 eetlepels water
  • 7 szechuan-pepers
  • 2 cm gember
  • 1 bosui
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 2 eetlepels rijstazijn/Chinese zwarte azijn
  • 2 eetlepels oude sojasaus
  • 2 eetlepels jonge sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • zout
  • 1 handje cashewnoten

Bereidingswijze

15 minuten

Stap 1:
Snijd de kip in blokjes. Meng het kippenbouillonpoeder, een snuf zout en het water met de blokjes kip en masseer goed in. Voeg tot slot het aardappelzetmeel toe en roer goed erdoor tot al het water is opgenomen.

Stap 2:
Meng voor de Kung-Pao =-saus de chilisaus, azijn, oude sojasaus en jonge sojasaus door elkaar.

Stap 3:
Schil en snijd de gember in plakken en de bosui in grove stukken.

Stap 4:
Verhit neutrale olie in een pan en voeg de bosui, gember en szechuan-pepers en de gemarineerde kip toe. Meng alles goed door elkaar. Zodra de kip krokant bakt, voeg dan een scheut water toe. Zet de deksel op de pan en stoom de kip voor enkele minuten.

Stap 5:
Schenk de Kung-pao-saus bij de kip. Verwarm een paar minuten op laag vuur en garneer voor het serveren met de cashewnoten.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Kung pao chicken
Kung pao chicken 2