De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kung pao chicken

Dit supermakkelijke kip-recept wil je elke dag wel op tafel zetten.

15 min voorbereidingstijd
Kung pao chicken

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Deze verslavende geroerbakte kip bevat de perfecte combinatie van zout, zoet en pikant. Een recept dat je moeilijk aan je voorbij kunt laten gaan!

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de kip in reepjes van ca. 2 cm dik en doe in een kom. Meng de kippenbouillonpoeder, saké en 1 el sojasaus erdoor. Schep de maïzena erdoor en laat staan tot gebruik.

  2. Schil de gember. Snijd in zo dun mogelijke plakjes, vervolgens in reepjes en dan in fijne blokjes. Snijd de bosui in stukken van ca. 3 cm. Pel de knoflook.

  3. Verhit de olie in een wok. Bak de gember met de knoflook en Szechuan-pepers voor 1 min. Voeg de kip toe en bak rondom in 5 min. gaar. Breng op smaak met de donkere sojasaus, chilisaus, gelebonenpasta en de rest van de sojasaus.

  4. Voeg de bosui en de pinda’s toe en verwarm 1 min. mee. Schep de kip met de bosui en pepers op een bord. 

    Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Wat is donkere soja saus.
Miranda Blok
22-04-2023
Wat een overheerlijk recept!! Heerlijk!
Betty Duin
26-02-2024

Ook lekker