Kulfi met melkchocoladecrumble, mangocompote en naanbrood

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
240 minuten totale tijd

Kulfi

Verwarm de melk, melkpoeder, gecondenseerde melk, cashewnoten en suikerĀ en kook 10 minuten. Pureer tot de noten fijner zijn. Giet in kulfivormen. Vries de in tot de ijsjes bevroren zijn.

Melkchocoladecrumble met kerrie

Mix de melkchocolade beetje bij beetje fijn tot kruimels. Meng met de kerriepoeder.

Mangocompote

Schil de mango en snijd in gelijke kleine blokjes. Breng de mangoblokjes met de mangopuree, witte wijn en suiker aan de kook tot een compote.

Naan

Meng de bloem met de gist, het suiker en het zout. Voeg nu de ghee, yoghurt en melk toe en kneed tot een soepel deeg. Maak een bolletje van het deeg en laat dit afgedekt met plasticfolie circa 90 minuten rijzen. Pluk en hak de koriande fijn. Voeg nu de fijngehakte koriander toe en verdeel in 12 stukken. Bol de stukjes op en rol ze uit tot naandikte. Bestrijk met een beetje olie. Bak om en om circa 10 minuten in de pan op zacht vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.

Opmaak

Schep een lepel melkchocoladecrumble met kerrie op het bord en leg de kufti hierop. Serveer met de 2 kleine naanbroodjes en de mangocompote, garneer met enkele blaadjes koriader.

Ingredienten

7
Personen

Kulfi

  • 500 ml volle melk
  • 25 g melkpoeder
  • 70 g gecondenseerde melk
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 25 g suiker

Melkchocoladecrumble met kerrie

  • 150 g melkchocolade
  • 1 tl kerriepoeder

Mangocompote

  • 1 mango
  • 60 g mangopuree
  • 20 g witte wijn
  • 20 g kristalsuiker

Naan

  • 300 g bloem
  • 3,5 g poedergist
  • 1 mespuntje suiker
  • 5 g zout
  • 25 g ghee
  • 120 ml yoghurt
  • 120 ml volle melk
  • 20 g koriander
Geef je waardering
6