Verwarm de oven voor op 150 ÂșC.
Snijd het brood in vieren en verdeel over de bakplaat. Snijd de peterselie en koriander grof en verdeel over het brood. Bak het brood in de oven in circa 35 minuten droog. Laat het brood afkoelen. Maal het brood in het staafmixerbakje fijn. Meng de specerijen met het gemalen brood.
Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!
Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zoân 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediĂ«nten nog prima kunt gebruiken.
In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!
Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.
0 reacties