Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de kippendijen in blokjes.
Meng de helft van het knoflookpoeder door de maïzena en wentel de kipblokjes erdoor.
Verhit de zonnebloemolie in een wok.
Bak de kipblokjes in circa 8 minuten goudbruin in de olie, laat uitlekken op keukenpapier en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kip circa 15 minuten in de oven.
Meng voor de zoetzure saus de tomatenketchup met de rest van het knoflookpoeder, azijn en ketjap.
Bereid de eierennoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Breng een pan met water aan de kook.
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Laat de broccoli uitlekken en bewaar het kookwater van de broccoli.
Snijd de prei in ringen van circa 1 centimeter dik. Kook de prei circa 1 minuut in het kookwater van de broccoli. Laat de prei uitlekken.
Snijd de komkommer in de lengte in parten en snijd de parten in schuine stukken.
Verhit een scheutje olie in een wok. Bak de groente in circa 3 minuten krokant en meng met de noedels. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Serveer de kip met de wokschotel. Schep een beetje zoetzure saus over de kip.
0 reacties