Krokante uienringen met kaasburgers

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krokante uienringen

  • Pel en snijd de uien in grove ringen. Wentel de uienringen één voor één door de maïzena.
  • Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de uienringen om en om in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Haal de uienringen voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier. Breng de uienringen op smaak met een beetje zout.

Kaasburgers

  • Snijd het brood fijn.
  • Kluts de eieren in een grote kom.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng de kaas, het brood, paneermeel en peterselie door de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kneed alles goed door en vorm er gelijke burgers. Bak de burgers om en om goudbruin en krokant in circa 4 minuten in dezelfde olie als de uienringen. Haal de burgers voorzichtig uit de olie, leg ze op een bordje en dek af met aluminiumfolie. Breng de burgers op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Saus

  • Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, mango-chutney en de currypasta.

Salade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in circa 3 minuten beetgaar en giet af.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de kropsla van de kern.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een grote kom de broccoli, de kropsla, cherrytomaten en de helft van de saus.
Serveren
  • Verdeel de kaasburgers, krokante uienringen en de salade over de borden. Schenk de resterende saus over de kaasburgers.

Ingredienten

4
Personen

Krokante uienringen met kaasburgers

  • 3 zoete uien
  • 50 g maïzena
  • zonnebloemolie
  • 6 sneetjes oud bruin brood
  • 2 eieren
  • 175 g geraspte oude kaas
  • 2 el paneermeel
  • 0.5 bosje peterselie

Saus

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el mango-chutney
  • 2 tl currypasta

Salade

  • 1 broccoli
  • 1 kropsla
  • 250 g cherrytomaten

Extra nodig

  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
3