Verwarm de oven voor op 200°C. Breng alvast twee pannen water met zout aan de kook voor de aardappels en de spruitjes.
Het koken van de aardappels en de spruitjes:
Schil de aardappels en snijd ze door de helft. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren. Kook de spuitjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af en laat droog stomen.
Het bakken van de slavinken:
Verhit een scheutje olie in een pan. Pel de knoflook, snijd de uien in grove stukken Bak de slavinken samen met de knoflook , uien en rozemarijn in circa 15 minuten gaar. Giet na circa 12 minuten 100 ml water in de pan bij de slavinken en roer door tot een vleesjus.
Nu gaan we pureren:
Giet de aardappels af en laat droog stomen. Pureer de aardappels. Spatel de spruitjes door de puree. Verwarm de melk in een pan en smelt de boter hierin. Roer dit door de puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
De spruitjesstamppot gaat nog even in de oven:
Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie. Schep de spruitjesstamppot erin. Strooi het paneermeel over de stamppot. Bak de stamppot nog 10 minuten in de oven tot de bovenkant krokant is.
Meld je aan en praat mee