Krokante speklapjes met geplette krieltjes

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Speklapjes en krieltjes

Bestrooi de speklapjes met een beetje zout en peper. Verwarm een pan en bak de speklapjes circa 8 minuten om en om. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de krieltjes circa 10 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Ris de rozemarijn en voeg toe aan de krieltjes. Verdeel de speklapjes en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de krieltjes een beetje met een vork, zodat de schil openbarst. Schuif de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in circa 10 minuten krokant. Meng in een kom de ingrediënten voor de saus en serveer de saus bij de krieltjes en speklapjes.

Groente

Halveer de champignons. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in de pan van de krieltjes en bak de champignons, ui en knoflook circa 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en houd warm in de pan van de champignons.

Ingredienten

4
Personen

Krokante speklapjes met geplette krieltjes

  • 4 speklapjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 700 g krieltjes met schil
  • 3 takjes rozemarijn
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stronken broccoli

Saus

  • 2 el halvanaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mosterd

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
12