Pastinaak
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de pastinaken, snijd ze over de lengte in vieren en verwijder het hart. Snijd de pastinaken daarna in schuine repen.
- Meng de krieltjes en pastinaak in een ovenschaal. Voeg olijfolie en tijm toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de pastinaak en aardappels circa 25 minuten in de oven. Roer tussendoor af en toe even door elkaar.
Schnitzel
- Rasp de Parmezaanse kaas en meng de kaas samen met het paneermeel op een bord.
- Klop het ei los in een diep bord.
- Bestrooi de schnitzels met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel ze daarna door het ei en daarna door het paneermeelmengsel.
- Verhit een scheutje olie in een pan. Bak de schnitzels circa 5 minuten om en om, voeg de boter toe en bak de schnitzels om en om goudbruin en krokant.
Frisse champignons en uien
- Verhit olijfolie in een pan.
- Pel en snipper de ui. Fruit de ui circa 2 minuten in een koekenpan.
- Snijd de champignons fijn en voeg ze toe aan de uien.
- Ris de takjes tijm en voeg de tijm toe aan de uien en de champignons.
- Laat de champignons en uien circa 3 minuten rustig bakken.
- Snijd een halve citroen in partjes en leg apart. Pers de andere helft van de citroen uit over de champignons en uien en laat inkoken.
- Gebruik de partjes citroen bij het serveren.
Serveren
Vereel de pastinaak en
krieltjes over borden en leg de schnitzels er boven op. Verdeel de frisse
champignons erover en garneer met een partje citroen.
0 reacties