De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante schnitzel met frisse champignons en uiencompote

30 min kooktijd
Krokante schnitzel met frisse champignons en uiencompote

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pastinaak

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de pastinaken, snijd ze over de lengte in vieren en verwijder het hart. Snijd de pastinaken daarna in schuine repen.
  • Meng de krieltjes en pastinaak in een ovenschaal. Voeg olijfolie en tijm toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de pastinaak en aardappels circa 25 minuten in de oven. Roer tussendoor af en toe even door elkaar.

Schnitzel

  • Rasp de Parmezaanse kaas en meng de kaas samen met het paneermeel op een bord.
  • Klop het ei los in een diep bord.
  • Bestrooi de schnitzels met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel ze daarna door het ei en daarna door het paneermeelmengsel.
  • Verhit een scheutje olie in een pan. Bak de schnitzels circa 5 minuten om en om, voeg de boter toe en bak de schnitzels om en om goudbruin en krokant.

Frisse champignons en uien

  • Verhit olijfolie in een pan.
  • Pel en snipper de ui. Fruit de ui circa 2 minuten in een koekenpan.
  • Snijd de champignons fijn en voeg ze toe aan de uien.
  • Ris de takjes tijm en voeg de tijm toe aan de uien en de champignons.
  • Laat de champignons en uien circa 3 minuten rustig bakken.
  • Snijd een halve citroen in partjes en leg apart. Pers de andere helft van de citroen uit over de champignons en uien en laat inkoken.
  • Gebruik de partjes citroen bij het serveren.

Serveren
Vereel de pastinaak en krieltjes over borden en leg de schnitzels er boven op. Verdeel de frisse champignons erover en garneer met een partje citroen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker