Schil en snijd de knolselderij en aardappels in blokjes.
Breng de melk met de knolselderij, aardappels, een beetje zout en versgemalen peper aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
Snijd de kipfilets in 4 gelijke porties en leg tussen plasticfolie. Sla de kipfilets voorzichtig plat met een pannetje.
Kluts de eieren in een diep bord.
Verdeel de bloem over een bord.
Verdeel de panko over een bord.
Wentel de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en dan door de panko.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom in circa 7 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de witlof doormidden, verwijder de kern en snijd de witlof in reepjes.
Snijd de appel met schil in reepjes.
Pluk en snijd de munt in reepjes.
Meng de witlof met de appel, munt, Rasp en sap van een halve sinaasappel en de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Giet de knolselderij met aardappels af maar bewaar het kookvocht. Stamp het geheel fijn met een pureestamper en maak smeuïg met een beetje kookvocht.
Serveren
Schep de knolselderij-aardappelpuree op bord en leg de krokante kipfilet erop. Serveer de salade ernaast.
0 reacties