Krokante camemberttaart

7
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
180 minuten totale tijd

Stoofperen
Schil de peren en breng met de rode wijn, kaneel, suiker en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de peren in circa 2 uur gaar.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het amandelschaafsel in circa 8 minuten goudbruin. Wel de abrikozen circa 30 minuten in warm water. Hak ze fijn en meng ze met de pistachepitten en het amandelschaafsel. Snijd de peertjes in vieren.

Smelt de boter en besmeer de vellen filodeeg. Leg de lagen op elkaar. Leg de camembert midden op het filodeeg en leg de vulling erop. Leg de drie takjes kervel op de top en vouw het deeg dicht. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Topping
Haal de camemberttaart uit de oven en bestrooi met poedersuiker en een lepel honing.

Ingredienten

1
Porties

Stoofperen

  • 2 Gieser Wildeman stoofperen
  • 750 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el suiker
  • 3 steranijs

Vulling

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 1 el pistachenoten
  • 3 takjes kervel
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 camembert
  • 3 vellen filodeeg
  • 50 g boter

Topping

  • 2 el poedersuiker
  • 1 el honing

Extra nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
Geef je waardering
7