De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante amandelroomboterkoeken

Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en kneed de witte basterdsuiker, zout, ei en de boter erdoor. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

40 MIN
Krokante amandelroomboterkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en kneed de witte basterdsuiker, zout, ei en de boter erdoor. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Steek er cirkels uit en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de deegplakken goed uit elkaar liggen, want het deeg loopt iets uit. Bestrijk het deeg met het eidooiermengsel en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de koeken in circa 20 minuten goudbruin.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker