De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Krokant gebakken tongschar met gestoofde groente en gefrituurde olijven

45 MIN
Krokant gebakken tongschar met gestoofde groente en gefrituurde olijven
John Gerdsen

Bereidingswijze

Gebakken tongschar
Snijd de vis vanuit het midden langs de graat. Herhaal dit bij de andere kant, zodat je uit elke vis 4 filets haalt. Wentel de visfilets door de bloem. Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de vis om en om in circa 6 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gestoofde prei en venkel
Breng een pan met groentebouillon, een beetje zout en het venkelzaad aan de kook. Snijd het witte gedeelte van de preien in stukken van circa 4 centimeter. Halveer de venkel in de lengte en snijd in repen. Blancheer de groente circa 2 minuten in de pan met water. Giet de groente af. Verhit de boter in een span, schenk de bouillon erbij en voeg het venkelzaad toe. Voeg de groente toe en laat de groente circa 2 minuten stoven. Breng de groente op smaak met een beetje versgemalen peper. Laat de groente uitlekken in een vergiet.

Kalfsjus
Breng de wijn in een pan aan de kook en laat circa 5 minuten koken, tot de alcohol verdampt is. Schenk de fond erbij en laat in circa 15 minuten tot twee derde inkoken.
Maak de champignons schoon met een borsteltje. Voeg de champignons toe aan de pan en laat circa 10 minuten koken.

Gefrituurde olijven
Verwarm de frituur voor op 150 ºC.
Splits het ei en klop het eiwit los. Meng de olijven met de bloem en het eiwit. Zeef de olijven kort en meng ze met het paneermeel. Frituur de olijven in 2–3 minuten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Leg de gebakken tongschar in het midden van borden. Schep de groente erop. Verdeel de gefrituurde olijven en de jus eromheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker