Snijd de vis vanuit het midden langs de graat. Herhaal dit bij de andere kant, zodat je uit elke vis 4 filets haalt. Wentel de visfilets door de bloem. Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de vis om en om in circa 6 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gestoofde prei en venkel
Breng een pan met groentebouillon, een beetje zout en het venkelzaad aan de kook. Snijd het witte gedeelte van de preien in stukken van circa 4 centimeter. Halveer de venkel in de lengte en snijd in repen. Blancheer de groente circa 2 minuten in de pan met water. Giet de groente af. Verhit de boter in een span, schenk de bouillon erbij en voeg het venkelzaad toe. Voeg de groente toe en laat de groente circa 2 minuten stoven. Breng de groente op smaak met een beetje versgemalen peper. Laat de groente uitlekken in een vergiet.
Kalfsjus
Breng de wijn in een pan aan de kook en laat circa 5 minuten koken, tot de alcohol verdampt is. Schenk de fond erbij en laat in circa 15 minuten tot twee derde inkoken.
Maak de champignons schoon met een borsteltje. Voeg de champignons toe aan de pan en laat circa 10 minuten koken.
Gefrituurde olijven
Verwarm de frituur voor op 150 ºC.
Splits het ei en klop het eiwit los. Meng de olijven met de bloem en het eiwit. Zeef de olijven kort en meng ze met het paneermeel. Frituur de olijven in 2–3 minuten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Leg de gebakken tongschar in het midden van borden. Schep de groente erop. Verdeel de gefrituurde olijven en de jus eromheen.
Meld je aan en praat mee