Krieltjes met tonijnsalade en haricots verts

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krieltjes

  • Kook de krieltjes in een pan met water en zout gaar.
  • Giet de krieltjes af en laat ze uitwasemen.
  • Roer olijfolie en het sap van 1 limoen door de krieltjes en breng op smaak met zout en peper. 

Haricots verts

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts.
  • Kook de haricots verts samen met de eieren in circa 8 minuten gaar.
  • Giet de bonen en de eieren af en spoel ze koud.
  • Pel en snijd de eieren in partjes.

Croutons

  • Snijd de boterhammen in blokjes.
  • Snijd de ansjovis fijn.
  • Verhit olie in een pan en bak het brood met de ansjovis in circa 5 minuten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tonijnsalade

  • Laat de tonijn op een zeef uitlekken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil en snijd de appel van het klokhuis af in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Meng de tonijn, ui, appel, avocado en crème fraîche en knijp er een halve limoen boven uit.
  • Roer de salade door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verdeel de krieltjes over borden. Schep hierop de tonijnsalade. Garneer met ei, tomaat, haricots verts en ansjoviscroutons.

Ingredienten

4
Personen

Krieltjes met tonijnsalade en haricots verts

  • 800 g krieltjes met schil
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 2 limoenen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g haricots verts
  • 2 eieren
  • 4 bruine boterhammen
  • 4 ansjovisfilets
  • zonnebloemolie
  • 340 g tonijn uit blik
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 1 avocado
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 g cherry trostomaatjes

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
0