De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krentjebrij

Een recept dat je even terugbrengt in de tijd. Of je het nu kent als krentjebrij, pareltsjebrij of watergruwel; het is een heerlijk toetje vol nostalgie.

15 min voorbereidingstijd
720 min kooktijd
Krentjebrij

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een recept dat je even terugbrengt in de tijd. Of je het nu kent als krentjebrij, pareltsjebrij of watergruwel; het is een heerlijk toetje vol nostalgie.

Bereidingswijze

Stap 1:
Week de parelgort een nacht in koud water.

Stap 2:
Laat de gort even uitlekken. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg de gort, water, rasp en sap van de citroen, vanillemerg én het stokje, kaneelstokje en het zout toe aan een pan en breng het geheel aan de kook. Laat circa 60 minuten met deksel op de pan, op laag vuur, zachtjes koken.

Stap 3:
Voeg krenten, rozijnen, en de suiker toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het kaneel- en vanillestokje. Haal van het vuur. Voeg de rodebessensap toe en laat afkoelen. Serveer de krentjebrij warm of koud.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker