De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krab-garnalencheesecake

15 MIN
Krab-garnalencheesecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem Verwarm de oven voor op 130 ºC. Verkruimel de crackers. Smelt de boter en meng de crackers erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Vet de vorm in. Verdeel de crackers in de vorm.

Mascarponevulling
Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Verhit boter in de pan en bak de gamba’s circa 3 minuten. Laat de gamba’s afkoelen. Klop de roomkaas luchtig en voeg de mascarpone toe en meng kort door totdat er een egale massa ontstaat. Voeg de eieren en bloem toe. Snijd de lente-uien in ringen en voeg toe aan de vulling. Snijd de afgekoelde gamba’s en het krabvlees in stukken en spatel door de vulling. Verdeel de vulling in vorm. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker