De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koude meloensoep met garnalen

15 min kooktijd
Koude meloensoep met garnalen

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Steek met de meloenboor bolletjes uit de meloen (ongeveer 5 per bord). Meng de bolletjes met een scheut olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper. Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

Schraap met een lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenschil en schep in een kom. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Voeg de peper, het sap van een sinaasappel en de Griekse yoghurt toe en pureer met de blender tot een gladde soep.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin. Pluk en snijd de basilicum in reepjes.

Schep de soep in borden. Verdeel de meloenbolletjes, Hollandse garnalen, pompoenpitten en de basilicum erover en garneer met een paar druppels olijfolie.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker