Koude meloensoep met garnalen

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Steek met de meloenboor bolletjes uit de meloen (ongeveer 5 per bord). Meng de bolletjes met een scheut olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper. Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

Schraap met een lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenschil en schep in een kom. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Voeg de peper, het sap van een sinaasappel en de Griekse yoghurt toe en pureer met de blender tot een gladde soep.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin. Pluk en snijd de basilicum in reepjes.

Schep de soep in borden. Verdeel de meloenbolletjes, Hollandse garnalen, pompoenpitten en de basilicum erover en garneer met een paar druppels olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Koude meloensoep met garnalen

  • 1 Galia meloen
  • 1 rode peper
  • 1 sinaasappel
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 bosje basilicum
  • 100 g Hollandse garnalen
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig:

  • meloenboor
  • plasticfolie
  • blender
Geef je waardering
2