De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

konijnstoofschotel

Een heerlijke stoofschotel met konijn uit Malta!

70 MIN
Konijnstoofschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd het spek in stukjes. Pel en snijd de sjalotten en knoflooktenen grof. Pers 2 citroenen. Snijd 1 citroen in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteen grote stukken. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak op matig vuur het spek met het konijn, sjalot en knoflook. Blus af met wijn. Voeg de bouillon, citroensap en takjes tijm toe en breng op smaak met zout, peper en worcestersaus. Laat het gerecht, afgedekt op laag vuur circa 30 minuten stoven. Voeg de aardappels en room toe. Leg de citroenplakjes op het gerecht en laat nog circa 15 minuten stoven. Halveer de olijven, was de druiven en haal ze van de tak. Snijd de peterselie fijn. Voeg, wanneer de aardappels gaar zijn, de olijven, druiven, kappertjes en peterselie toe en verwarm een paar minuten. Verwijder de citroenplakjes. Breng het gerecht eventueel nog extra op smaak met zout, peper en worcestersaus.

Dit recept komt uit de aflevering over Malta van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker