Konijnstoofschotel

30
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 10 minuten totale tijd

Snijd het spek in stukjes. Pel en snijd de sjalotten en knoflooktenen grof. Pers 2 citroenen. Snijd 1 citroen in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteen grote stukken. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak op matig vuur het spek met het konijn, sjalot en knoflook. Blus af met wijn. Voeg de bouillon, citroensap en takjes tijm toe en breng op smaak met zout, peper en worcestersaus. Laat het gerecht, afgedekt op laag vuur circa 30 minuten stoven. Voeg de aardappels en room toe. Leg de citroenplakjes op het gerecht en laat nog circa 15 minuten stoven. Halveer de olijven, was de druiven en haal ze van de tak. Snijd de peterselie fijn. Voeg, wanneer de aardappels gaar zijn, de olijven, druiven, kappertjes en peterselie toe en verwarm een paar minuten. Verwijder de citroenplakjes. Breng het gerecht eventueel nog extra op smaak met zout, peper en worcestersaus.

Dit recept komt uit de aflevering over Malta van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Konijnenstoofschotel

  • 100 g gerookt spek
  • 200 g sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 citroenen
  • 500 g iets kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 1 konijn in stukken gesneden
  • 300 ml witte wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • worcestersaus
  • 200 ml slagroom
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 200 g witte druiven
  • 1 bosje platte peterselie
  • 50 g kappertjes

Extra nodig

  • braadpan
Geef je waardering
30