De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

konijnenstoof met pompoen, kool en linzen

Verwarm de oven voor op 160 C. Bestrooi het konijn met peper en zout. Meng de mosterd met de azijn en bestrijk hiermee het vlees. Zorg ervoor dat het vlees overal bedekt is met mosterd. Laat afgedekt minstens 30 minuten marineren.
Maak de zilveruitjes schoon.

150 min kooktijd
Konijnenstoof met pompoen, kool en linzen

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 C. Bestrooi het konijn met peper en zout. Meng de mosterd met de azijn en bestrijk hiermee het vlees. Zorg ervoor dat het vlees overal bedekt is met mosterd. Laat afgedekt minstens 30 minuten marineren.

Maak de zilveruitjes schoon. Snijd de pompoen in vieren. Haal met lepel de draderige binnenkant met de zaden uit de pompoen. Schil de pompoen met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in stukjes van circa 2 x 2 centimeter. Snijd de tomaten in stukken. Snijd de venkel in stukjes. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Snijd de knoflook fijn.

Smelt de boter in een grote braadpan die in de oven kan en bak hierin de konijnenbouten rondom bruin. Haal ze uit de pan. Bak in hetzelfde vet de spekjes, de zilveruitjes, de knoflook, 1/3 deel van de pompoen en de venkel.

Bestrooi met de bloem en laat op laag vuur 3 minuten garen. Voeg de tomaten en de wijn toe en laat op hoog vuur 5 minuten inkoken. Voeg de bouillon, de champignons en de tijm toe en breng aan de kook. Voeg de konijnenbouten toe en zorg dat ze goed onder staan. Zet 45 minuten  met deksel in de oven.

Haal de deksel van de pan en voeg de linzen en rest van de pompoen toe. Laat nog 30-45 minuten verder garen in de oven, zonder deksel.

Haal het konijn uit de pan, haal het vlees van het bot en doe terug in de pan. Als de stoof nog teveel vocht bevat, laat hem dan inkoken op hoog vuur. Snijd de kool in dunne reepjes. Smelt de rest van de boter in een grote koekenpan en bak hierin de kool 2-3 minuten zonder te kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en de kervel fijn.

Schep de konijnenstoof in kommen of diepe borden. Schep er wat kool op en garneer met de pompoenpitten en de peterselie en de kervel. Serveer met knapperig (stok)brood.

In De Worsten van Babel on Tour nemen 24Kitchen chef Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb ons 10 weken mee op een culinaire roadtrip door Europa. 

De Worsten van Babel zijn de uitdaging aangegaan om zonder geld, al kokende en klussende, aan te komen op hun einddoel in Spanje: een reservering in een van de beste restaurants ter wereld: Mugaritz van chef Andoni Aduriz. Er zijn twee dingen die vast staan: ze hebben een foodtruck om mee door Europa te reizen en ze hebben een reservering in het restaurant.

Onderweg ontdekken ze de lokale cultuur en bijbehorende gerechten. Om geld te verdienen voor hun reis gaan ze koken en werken voor de locals op de plekken die ze aandoen: op straat, met privé diners, op markten, op een camping bbq, een verjaardag. Alles moet uit de kast gehaald worden om geld en benzine te verdienen. Om te weten wat de lokale bewoners lekker vinden moet er wel gezocht worden naar mooie ingrediënten en recepten. Lukt het ze om binnen de tijd de reis af te leggen?

De locaties

Om bij hun einddoel te komen reizen de jongens van plek naar plek. Per dag leggen ze zoveel mogelijk kilometers af, afhankelijk van hoeveel geld ze bij elkaar hebben kunnen sprokkelen op de vorige locatie. 

De Worsten beginnen hun reis in Amsterdam, waarna ze belanden bij hun eerste 'echte' locatie: het idyllische Kruiskerke, ten Westen van Gent. De reis verloopt niet helemaal zoals gepland, zo krijgen ze onderweg pech en duurt het even voordat ze een plek hebben gevonden om geld voor de benzine verdienen. 

Na bij slagerij Gaston van de Walle in Kruiskerke zelf Gentse penzen (worsten) te hebben gedraaid, gaan ze de markt op van Gent waar ze de lekkerste broodjes worst, ingelegde venkel en een heerlijke peterselie-kervelmayo verkopen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker