Komijnrijst met gebakken maïs

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Komijnrijst

  • Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de peper, ui en de komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig.
  • Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst, op laag vuur onder af en toe roeren, in circa 9 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan.

Gebakken maïs met spinazie

  • Verwijder de schutbladeren en de draden van de maïskolven en snijd de maïskorrels van de kolven af.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, rode paprika’s, maïskorrels en de spinazie in circa 4 minuten gaar. Breng op smaak met cayennepeper.

Serveren
Verdeel de komijnrijst en de gebakken maïs met spinazie over borden.

Ingredienten

4
Personen

Komijnrijst

  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g pandanrijst
  • 2 tl komijnpoeder

Gebakken maïs met spinazie

  • 2 maïskolven
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g verse spinazie
  • 1 tl cayennepeper

extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
0