De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Komijnrijst met gebakken maïs

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Komijnrijst met gebakken maïs

Bereidingswijze

Komijnrijst

  • Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de peper, ui en de komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig.
  • Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst, op laag vuur onder af en toe roeren, in circa 9 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan.

Gebakken maïs met spinazie

  • Verwijder de schutbladeren en de draden van de maïskolven en snijd de maïskorrels van de kolven af.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, rode paprika’s, maïskorrels en de spinazie in circa 4 minuten gaar. Breng op smaak met cayennepeper.

Serveren
Verdeel de komijnrijst en de gebakken maïs met spinazie over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.