Kokosclafoutis met basilicumperen

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten kooktijd
230 minuten totale tijd

 

Basilicumperen
Breng de wijn met de suiker aan de kook. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Hak de basilicum en voeg samen met de peren toe aan de wijn. Kook de peren 4 minuten en laat ze circa 3 uur in het vocht afkoelen.

Kokosclafoutis
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de kokosmelk en de melk met de rietsuiker, vanillemerg, eieren en de bloem. Vet de taartvorm in. Snijd de peren in repen en leg ze trapsgewijs in de taartvorm. Schenk het eiermengsel over de peren en bestrooi met kokosrasp. Bak de clafoutis in circa 45 minuten gaar.

Ingredienten

1
Porties

Basilicumperen

  • 3 conference peren
  • 1 fles witte wijn
  • 50 g suiker
  • 1 bosje basilicum

Kokosclafoutis

  • 1 vanillestokje
  • 200 ml melk
  • 200 ml kokosmelk
  • 80 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 160 g bloem
  • 25 g kokosrasp

Extra nodig:

  • 1 bolletjesboor om te ontpitten
  • boter om in te vetten
  • 1 gekartelde taartvorm
Geef je waardering
0