Kokos-kerrierijst met oosterse speklappen

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Speklappen marineren

  • Halveer de limoen.
  • Meng in een kom de ketjap manis, sojasaus en het sap van de limoen met elkaar.
  • Marineer de speklappen circa 10 minuten, in de koelkast, in de marinade.

Kokos-kerrierijst

  • Breng in een pan het water, kokosmelk en de kerriepoeder aan de kook. Kook de rijst in circa 9 minuten, op laag vuur onder af en toe roeren, gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en roer door de rijst.

Oosterse speklappen

  • Schep de bloem op een bordje.
  • Haal de speklappen uit de marinade en laat ze uitlekken. Wentel de speklappen door de bloem. Leg de speklappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de speklappen in de oven in circa 25 minuten gaar.
Chinese kool uit de wok
  • Snijd de kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen.
  • Verwijder de steeltjes van de shiitakes en halveer de shiitakes.
  • Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de Chinese kool, shiitakes en de puntpaprika in circa 6 minuten gaar.

Ingredienten

4
Personen

Oosterse speklappen

  • 1 limoen
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml sojasaus
  • 400 g speklappen
  • 100 g bloem

Kokos-kerrierijst

  • 500 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 g pandanrijst
  • 1 bos bosuitjes

Chinese kool uit de wok

  • 1 Chinese kool
  • 200 g shiitakes
  • 1 zoete puntpaprika
  • arachideolie

Extra nodig

  • wok
  • bakpapier
Geef je waardering
1