Kogelbiefstuk met ras el hanoutsaus
Verwarm de oven voor op 80 °C. Bestrooi de biefstukken met 1 eetlepel ras el hanout. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de biefstukken om en om in circa 4 minuten goudbruin. Pak het vlees afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg op de bakplaat en laat circa 10 minuten in de oven rusten. Verhit een scheutje olie in de pan van het vlees, voeg 1 eetlepel ras el hanout toe en bak circa 1 minuut. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat circa 1 minuut koken. Voeg de kookroom en 1 theelepel ras el hanout toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur uit.
Pittige sperziebonen
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in circa 4 minuten beetgaar. Giet af. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en knoflook circa 3 minuten. Voeg de paprikapoeder, chilivlokken en korianderpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de sperziebonen toe. Laat op laag vuur, met de deksel op de pan, circa 6 minuten pruttelen.
Aardappels
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en snijd in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Serveren
Snijd de biefstukken in dunne plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de saus, sperziebonen en aardappels.
Meld je aan en praat mee