De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kogelbiefstuk met ras el hanoutsaus

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van kogelbiefstuk en ras el hanout uit de Arabische keuken!

30 MIN
Kogelbiefstuk met ras el hanoutsaus

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kogelbiefstuk met ras el hanoutsaus

Verwarm de oven voor op 80 °C. Bestrooi de biefstukken met 1 eetlepel ras el hanout. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de biefstukken om en om in circa 4 minuten goudbruin. Pak het vlees afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg op de bakplaat en laat circa 10 minuten in de oven rusten. Verhit een scheutje olie in de pan van het vlees, voeg 1 eetlepel ras el hanout toe en bak circa 1 minuut. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat circa 1 minuut koken. Voeg de kookroom en 1 theelepel ras el hanout toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur uit.

Pittige sperziebonen

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in circa 4 minuten beetgaar. Giet af. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en knoflook circa 3 minuten. Voeg de paprikapoeder, chilivlokken en korianderpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de sperziebonen toe. Laat op laag vuur, met de deksel op de pan, circa 6 minuten pruttelen.

Aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en snijd in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Serveren

Snijd de biefstukken in dunne plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de saus, sperziebonen en aardappels.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker