Bulgur
Leg de bulgur in een grote kom. Schenk er een scheut olijfolie en de bouillon over, zodat de bulgur net onder staat. Laat de bulgur circa 15 minuten wellen met een bord of folie over de kom.
Hak de verse kruiden en voeg toe aan de bulgur. Rasp en pers een halve citroen boven de bulgur. Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de bulgur.
Breng op smaak met een beetje zout en peper en maak het geheel wat smeuiger met olijfolie.
Geroosterde groente
Verwarm de oven voor op 200 ºc.
Pel de ui en snijd in grove stukken. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groente in grove stukken. Leg de groente in een ovenschaal. Ris de tijm en meng erdoor. Leg hier de knoflook met schil tussen zodat deze kan poffen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Rooster de groente circa 50 minuten in de oven.
Kofte
Voeg de komijnpoeder en cayennepeper toe aan het gehakt. Breek de eieren boven de kom en voeg de panko toe.Breng op smaak met een beetje zout en peper en kneed het geheel.
Vet een bakvorm in met olijfolie. Vorm kleine ovale worstjes van het gehakt en bak de worstjes in circa 15 minuten in de oven gaar.
Serveer de bulgur met de geroosteerde groente, koftas en een beetje yoghurt.
Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.
20 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties