Deeg
Stap 1:
Verwarm de melk tot lauwwarm (30 °C). Meng in een kom de bloem, zout, saffraan, kurkuma en de gist.
Stap 2:
Giet de lauwe melk erbij en kneed het geheel gedurende 10 minuten tot een soepel deeg. Voeg in gedeeltes de boter toe en kneed nog 5 minuten door. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen.
Vulling
Stap 1:
Verwarm de Schrobbeler en de appelsap.
Tip: Wil je geen alcohol gebruiken? Gebruik dan 100 ml appelsap.
Stap 2:
Schil en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen. Smelt de boter. Hak de abrikozen en de cranberries in stukjes.
Stap 3:
Meng de appel, rasp van de sinaasappel en citroen, gesmolten boter, gedroogde abrikozen, gedroogde cranberries, basterdsuiker, kaneelpoeder en de nootmuskaat. Giet de verwarmde appelsap met Schrobbeler over de vulling. Laat even intrekken en volledig afkoelen.
Opbouw van de broodjes
Stap 1:
Verdeel het deeg in 10 stukjes en rol ze tot mooie bolletjes. Bewaar de bolletjes even onder een iets vochtige theedoek.
Stap 2:
Verdeel de vulling in 10 delen en rol ze tot kleine worstjes van zo’n 10 cm lang.
Stap 3:
Rol steeds één deegbolletje iets ovaal uit en leg er een worstje op. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg verder om de vulling heen. Leg de broodjes met de naad naar onder op een bakplaat met bakpapier. Laat de gevulde broodjes circa 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Afwerking
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de eidooier met de room en bestrijk de broodjes ermee. Bestrooi met de amandelstiften. Bak de broodjes in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
0 reacties