De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

knolstamppot met blauwe kaas

30 MIN
Knolstamppot met blauwe kaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Knolstamppot met blauwe kaas

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en knolselderij in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels en knolselderij in circa 15 minuten gaar.
  • Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge pan.
  • Snijd de gorgonzola in blokjes.
  • Giet de aardappels en de knolselderij af en stoom droog.
  • Pureer met een pureestamper en maak smeuïg met een scheutje olijfolie extra vergine. Roer de gorgonzola en driekwart van de walnoten door de puree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Garneer het gerecht met de resterende walnoten.

Salade

  • Meng voor de dressing in een kom de wijnazijn met een beetje zout en peper, honing en olijfolie.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Halveer de cherrytomaten. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng de paprika, cherrytomaten, uien en rucola door de dressing.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker