Knolstamppot met blauwe kaas

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Knolstamppot met blauwe kaas

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en knolselderij in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels en knolselderij in circa 15 minuten gaar.
  • Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge pan.
  • Snijd de gorgonzola in blokjes.
  • Giet de aardappels en de knolselderij af en stoom droog.
  • Pureer met een pureestamper en maak smeu├»g met een scheutje olijfolie extra vergine. Roer de gorgonzola en driekwart van de walnoten door de puree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Garneer het gerecht met de resterende walnoten.

Salade

  • Meng voor de dressing in een kom de wijnazijn met een beetje zout en peper, honing en olijfolie.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Halveer de cherrytomaten. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng de paprika, cherrytomaten, uien en rucola door de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Knolstamppot met blauwe kaas

  • 800 g kruimige aardappels
  • 0.5 knolselderij
  • 110 g walnoten (ongezouten)
  • 100 g gorgonzola dolce
  • olijfolie extra vergine

Salade

  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl honing
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 gele paprika
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 125 g rucola

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
0