De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

knolselderijstamppot

Een variatie op de oer-Hollandse stamppot, die lekker zoet is! Perfect voor wanneer de dagen weer wat kouder worden. In Lekker Snel! laat Jet precies zien hoe je deze klaarmaakt.

30 min voorbereidingstijd
Knolselderijstamppot uit het programma Lekker Snel.

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"De knolselderij is heel makkelijk om te verstoppen tussen de aardappelen aangezien ze bijna dezelfde kleur hebben. Echt kidsproof!"

Bereidingswijze

Knolselderijstamppot

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm. Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm.

  2. Kook de aardappelen met de knolselderij in ruime pan met kokend water in 15 min. met de deksel op de pan gaar.

  3. Smelt 50 g roomboter in een braadpan. Bak de gehaktballen rondom aan. 

  4. Blus de pan af met een scheutje water. Doe de deksel op de pan en bak in 15 min. gaar. Keer de gehaktballen regelmatig om. 

  5. Snijd intussen de uien in halve ringen. Schil de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. 

    Het is hier het lekkerst om een zoete appel te gebruiken om de zelfgemaakte jus voor je knolselderijstamppot op smaak te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een Elstar of Goudreinet.

  6. Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Bak de uien met de appel goudbruin en gaar. Zet even apart.

  7. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met de aardappelen en laat slinken. Giet de pan af maar houd een kopje kookvocht achter. 

  8. Stamp de knolselderij, aardappelen en spinazie met een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. 

  9. Haal de gehaktballen uit de pan. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. 

  10. Schep de uien en appel door het bakvet van de gehaktballen. Blus af met een scheutje water en roer de mosterd erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.  

  11. Verdeel de knolselderijstamppot over 4 borden. Serveer met de gehaktballen en uien-appeljus. 

    Wil je het vegetarisch maken? Serveer dan met portobello in plaats van gehaktballen!

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker