Knolselderijstamppot
-
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm. Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm.
-
Kook de aardappelen met de knolselderij in ruime pan met kokend water in 15 min. met de deksel op de pan gaar.
-
Smelt 50 g roomboter in een braadpan. Bak de gehaktballen rondom aan.
-
Blus de pan af met een scheutje water. Doe de deksel op de pan en bak in 15 min. gaar. Keer de gehaktballen regelmatig om.
-
Snijd intussen de uien in halve ringen. Schil de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
-
Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Bak de uien met de appel goudbruin en gaar. Zet even apart.
-
Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met de aardappelen en laat slinken. Giet de pan af maar houd een kopje kookvocht achter.
-
Stamp de knolselderij, aardappelen en spinazie met een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
-
Haal de gehaktballen uit de pan. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.
-
Schep de uien en appel door het bakvet van de gehaktballen. Blus af met een scheutje water en roer de mosterd erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de knolselderijstamppot over 4 borden. Serveer met de gehaktballen en uien-appeljus.
0 reacties