Knol-pastinaakstamppot met blauwe kaas
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels, knolselderij en de pastinaken in gelijke stukken. Kook de aardappels, knolselderij en de pastinaken in circa 10 minuten gaar. Giet het geheel af en stoom droog.
- Schil en snijd de peer in blokjes. Meng de puree door de gekookte groente en pureer met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en de blauwe kaas. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Kip
- Verwarm een grillpan voor.
- Ris en snijd de rozemarijn en de tijm fijn.
- Halveer de kipfilet horizontaal. Leg de kipfilet tussen plasticfolie of bakpapier en sla plat met een pan. Leg de kipfilet uit op een vel bakpapier. Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met de rozemarijn, tijm, een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met een scheutje olijfolie.
- Gril de kipfilet in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Snijd de kipfilet in repen.
Rucola
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Meng in een kom de rucola met de zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vierge.
Serveren
- Verdeel de knol-pastinaakstamppot met blauwe kaas over borden. Verdeel de rucola met zongedroogde tomaten en de kip erover.
0 reacties