Knoflook-aardappelpuree met zoete zuurkool

3
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Knoflook-aardappelpuree

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Pel de knoflook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels met de knoflook in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels en de knoflook met een pureestamper.
  • Verwarm de melk en maak de puree smeuïg met de melk. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Speklappen

  • Dep de speklappen droog met keukenpapier. Bestrooi de speklappen met een beetje versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de speklappen om en om in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Zoete zuurkool

  • Giet de zuurkool af.
  • Schil en snijd de peren in blokjes.
  • Snijd de dadels in reepjes.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de peren, dadels en de cashewnoten circa 2 minuten. Voeg de bruine suiker toe en laat in circa 4 minuten karamelliseren. Voeg de zuurkool toe en verwarm het geheel circa 5 minuten met deksel op de pan.

Serveren

  • Verdeel de knoflook-aardappelpuree en de zoete zuurkool over borden en serveer met een speklap.

Ingredienten

4
Personen

Knoflook-aardappelpuree met zoete zuurkool

  • 3 teentjes knoflook
  • 800 g kruimige aardappels
  • 50 ml melk
  • 400 g speklappen
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g zuurkool
  • 2 handperen
  • 100 g dadels zonder pit
  • 20 g boter
  • 75 g cashewnoten
  • 2 el bruine suiker

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
Geef je waardering
3